Zakład produkcyjny
Colostrum Lab
Agrapak sp. z o. o.
(na terenie Lubuskiego Ośrodka Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych)
Kalsk 122, 66-100 Sulechów
Siara z pierwszego doju pozyskiwana jest od najlepszych, atestowanych polskich hodowców krów do dwóch godzin od porodu, ponieważ wtedy zawiera najwięcej aktywnych, cennych składników. Następnie zostaje zamrażano i transportowana do zakładu.
Własny, nowoczesny zakład przetwórczy na terenie Parku technologicznego, pozwala na stosowanie autorskiego procesu produkcji: mikrofiltracji bakteryjnej i suszenia rozpyłowego w niskiej temperaturze. Dzięki temu sproszkowane colostrum zachowuje pełną wartość produktu świeżego, a skoncentrowane aktywne białka nie ulegają zmianie i zachowują swoje właściwości.
Proces produkcyjny, od płynnej siary do gotowego produktu kontrolowany jest przez zakładowe laboratorium.

Zespół naukowców
zaangażowanych w prace badawczo - rozwojowe
- Prof. dr hab. Anna Olejnik
- Prof. dr hab. Anna Skarpańska-Stejnborn
- Prof. dr hab. Marcin Krawczyński
- Prof. dr hab., członek PAN Stanisław Kowalik
- Prof. dr hab. Antoni Polanowski
- Prof. dr hab. Tadeusz Szulc
- Prof. dr hab. inż. Grażyna Cichosz
- Prof. Dr hab. n. med spec. gastroenterolog Iwona Ignyś
- Dr Ryszard Botwina
- Dr Jarosław Kliks
- Dr Justyna Korycka-Korwek
- Prof. Dr hab. Krzysztof Durkalec-Michalski