Nasza jakość
Siara z pierwszego doju pozyskiwana od najlepszych, atestowanych polskich hodowców krów do dwóch godzin od porodu, ponieważ wtedy zawiera najwięcej aktywnych, cennych składników. Jest następnie zamrażana i transportowana do zakładu.
Własny, nowoczesny zakład przetwórczy na terenie Parku technologicznego, pozwala na stosowanie autorskiego procesu produkcji: mikrofiltracji bakteryjnej i suszenia rozpyłowego w niskiej temperaturze. Dzięki temu sproszkowane colostrum zachowuje pełną wartość produktu świeżego, a skoncentrowane aktywne białka nie ulegają zmianie i zachowują swoje właściwości.
Proces produkcyjny, od płynnej siary do gotowego produktu kontrolowany przez zakładowe laboratorium.
Zespół naukowców współpracujący przy realizacji naszych innowacyjnych prac badawczo- rozwojowych z zakresu produkcji i efektów stosowania colostrum
Prof. dr hab. Anna Olejnik
Prof.dr hab. Anna Skarpańska-Stejnborn
Prof. dr hab. Marcin Krawczyński
Prof. dr hab., członek PAN Stanisław Kowalik
Prof. dr hab. Antoni Polanowski
Prof. dr hab. Tadeusz Szulc
Prof. dr hab. inż. Grażyna Cichosz
Prof. Dr hab. n. med spec. gastroenterolog Iwona Ignyś
Dr Ryszard Botwina
Dr Jarosław Kliks
Dr Justyna Korycka-Korwek